Hej positiva tanke.

Hejsan.
Vet att jag är oerhört aktiv här nu för tiden.. Faktiskt mina lärares och skolans fel, sjukt mkt och göra och allt ligger i maj. Snart hejdå 9an iaf... Imorgon ska vi springa wiiie, bäst kondition + att all pollen gör att min astma kommer fram, kommer väl i mål nån gång förhoppningsvis. Varit på körskola idag, sjukt tråkigt. Jag somnade nästan, men jag o mamma ritade så fiiiiiiiiint :). Sjukt äcklig film man fick se med :(..........
Imorgon är sista dagen i skolan innan helg, något positivt.. Sen ska mamma ha 40års fest. Jag har lovat att baka kladdkakor till alla gästerna snäll som jag är. Vad vore hon utan mig? Sen på kvällen ska jag åka med farmor o farfar till Växjö. På fredag ska jag på bio med nisse och hans kompisar, i guess. På lördag ska jag färga håret och klippa mig. Hej blonda slingor. Sen ska jag hem igen och plugga kemi, engelskaredovisning och musikredovisning. Min söndag är räddad <333333333333
Nej nu ska jag nog typ sova, har ju inte blivit allt för tidigt de andra dagarna..
Pusshej.

50 dagar kvar.

Första veckan efter påsklovet snart slut då, är sjukt skoltrött men kämpa på. Läxor varje dag, inlämningsarbeten, prov och redovisningar. Det tar aldrig slut.
Renskrivit musikarbetet, fixat text och skiva till låten som ska framföras på skolavslutningen, börjat på slöjdarbetet och snart gjort boken om mig själv inlämningsklar!
Vår svenskalärare som även är min mentor kommer tillbaka på måndag, skönt!
Imorgon är det sista Saftis Balders, jag har biljett nummer 6, fett va?
Blir lite folk här hos mig innan, närmare bestämt 8st :D. Träffa alla Tingsrydare med.
Kommer bli sjukt kul!
Längtar så, haha. Den 22e maj blir det nog Björket med alla bästa med.
Om 50 dagar e de skolavslutning, dock inte 50 skoldagar, vi ska till Berlin på klassresa snart med!
Ha de fint alla!
Puss och Kram Skumban.


Slut på påsklov, närmare sommarlov!

Påsklovet slut nu då, känns surt fast vi kommer ju närmre och närme skolavslutningen.
Har jobbat på lovet bl.a. Har bokat internatrum också, känns så skönt. Nu behöver man inte tänka mer på det. Längtar! Lovet har varit rätt segt ändå, typ bara vi som hade lov. Har väl inte gjort så mkt mer än jobbat, var ute med Daniel en kväll o gick och snackade med. För er som vill veta är det 54 dagar kvar till skolavslutningen och 53 till min födelsedag, ( för er som slutar samtidigt som oss, 12e juni då). Lite läskigt att sluta 9an ändå ;o. Beställde klänning till 9ornas middag idag, hoppas den passar :) ( tänk bort blomman, för den ska jag ta bort och bilden är lånad av halens.). På skolavslutningen ska jag ha en annan blarrig lite mer färgstark med volanger.
Innan skolavslutningen ska jag med göra vid mitt hår, färga och klippa lite.
I veckan händer inte mycket, ska försöka göra klart syslöjdsarbetet och kanske musiken.. Sen har vi ett engelskatal vi ska ha inför klassen, hemskt :(. Fast det hoppas jag vi slipper denna veckan. Ska betala klassresan imon med, gött. Berlin här kommer 9C! Våra klasströjor är fina, och jag har insett att jag kommer sakna min klass men ändå ska de bli skönt! På fredag är det saftis, det sista för vår del vi blir för gamla sen, hi-hi. Känns skönt att säga att man är för gammal ;). Så det ska vi självklart på, jag och anh iaf, hoppas fler ska dit. Daniel ska säkert med också. Alla ni som är vänner med mig får gärna vara hos mig innan, men ni får fråga först! Jag är rätt gästvänlig så ni vet!
Ska bli kul att träffa tingsrydarna! Sen ska jag vara barnvakt på lördag. Nu behöver jag ju inte skriva mer denna veckan, ni vet ju hela min kommande vecka nu, om det ens är någon som läser?!
Puss och kram ;)

:) (lånad av halens)


Vänner?

Det är lätt att ta saker för givet, många gör det, jag vågar nog säga att alla gör det. Jag gör iallafall det ibland. Det kan vara dumt men faktiskt bra ibland också. Ska man ta sina vänner för givet? Hur länge ska man försöka?
Hur kul är det när man har en vän man gång på gång hör av sig till men låter man bli ett tag hör den inte av sig, är det verkligen en som man ska kalla en äkta vän? Nu kommer jag in på mitt tjat om att man måste ge och ta igen men vafan, jag hör av mig gång på gång på gång. När jag inte gör det snackar vi inte förrän JAG tar kontakten igen. Jag vill inte ha det så längre. Man har fått ta ganska mkt skit för sina vänners skull, några gånger är det okej, annars är man ingen äkta vän. Men det finns väl en gräns där också? Det tycker iallafall jag, men jag är rädd för att säga ifrån, jag är rädd att jag ska få skyllen för att ha sabbat allt sen. Jag måste bli bättre på det, jag vill ju bli behandlad som jag behandlar mina vänner ju. Jag vet att när jag är deppig, tjurig på dåligt humör osv kan det gå ut över vissa, men samtidigt vet de att när de sen är deppiga, tjuriga och på dåligt humör kan de låta det gå ut över mig. Men där finns också en gräns. Hur kul är det att ha en vän som lastar och lastar och lastar lite till på dig, där du inte får nån chans att lasta tillbaka lite. Som tur är har jag ingen vän som lastar på mig som jag inte får lasta tillbaka på. Men det finns faktiskt de som aldrig hör av sig, det är jävligt tråkigt men ska de ha det så, så fine. Jag kan vara dålig på det, men inte så dålig att vännen får höra av sig hela tiden, de som betyder för mig ser jag till att försöka hinna med så mycket som möjligt. De som jag märkt aldrig hör av sig först, utan att det alltid är jag jag och jag som ska höra av mig, jag tänker sluta höra av mig nu. Jag tänker inte skita i er för ni kommer alltid finnas kvar, men jag ödslar hellre energi på de som bryr sig tillbaka. Så ni som känner er berörda, ha de bra!
Ringde internatet idag med och skulle skriva upp mig på ett rum, men hon som håller i det hade gått för dagen. Ska ringa på torsdag istället. Det ska bli så skönt att flytta, inget ont om hålan jag bor i eller så, men småhålebeteendet fyfan jag hatar det. Alla tror och påstår att de känner varandra en så väl, många är så falska. Många vet uppenbarligen mer om mig än vad jag själv vet om mig ens. Klart det förekommer massa skitsnack i större hålor med, men man hör det inte där på samma vis. Jag kan ärligt säga att valet jag gjort att flytta till Växjö, gå i skolan i Växjö, umgås med vänner i Växjö och så vidare, det är det bästa valet jag någonsin gjort. Känns så skönt, en sån lättnad ska det bli. Längtar så efter att få komma närmre Tingsrydarna, jag hoppas ni vet att jag verkligen tycker om er, inte alla såklart haha ;) men ja ni vet vilka ni är. Självklart kommer jag sakna ihjäl mig efter vissa här med, men dom är få kan jag villigt erkänna. Man tröttnar, känt samma folk i 16 år, jag vill prova något nytt!? Inget konstigt alls med det tycker jag. Ni vet vilka ni är som jag kommer att sakna, jag tänker inte nämna namn för det behövs inte. Det är er jag kommer umgås med när jag kommer hem ibland, (för denna håla är fortfarande mitt hem, min hemkommun, det är här jag har vuxit upp) och det är er jag kommer att spendera denna sommaren med, så mycket jag bara kan. Jag älskar er, och det av hela mitt hjärta!! Det är framför allt er jag kommer att tänka på när jag tänker tillbaka. Sen 9C ni är en klass för er själva, jag kommer alltid att känna något speciellt för er även om man inte är asbra kompisar med alla.
Det var nog allt för mig idag!
Puss&Kram!

ProCivitas och rykten

Hejhå, inte bloggat på ett tag, vet iallafall en som saknat det.
Påsklov hela nästa vecka, skönt som attans. Får se vad som händer, plugga lite och antagligen Växjö!
Igår storstädade jag mitt rum, skönt när man är klar. Farbror med sambo kom igår och åkte hem idag, mycket trevligt.
Har garderoben kvar att rensa, men det kan gott vänta ett tag. Kanske ska ha de som mål att ha gjort innan lovet är slut, vi får se.
Troja har det inte vatt så mycket nytt om heller, ska bli spännande att se vart Rosén tar vägen, hade varit kul om han kom till Troja, Lakejerna hade börjat gråta då, typ. Målvaktsfrågan är tydligen klar, men vi vill veta? Tror inte på Ante längre, Bengtsberg känns närmre. Fast e kanske ingen av dem?
Läste runt lite idag på olika sajter, jag blir så trött. Läste ett blogg/debattinlägg om ProCivitas. Ingen aning om hur gammal han som skrivit det är eller något men det osar avundsjuka om det. Alla snackar så mycket skit, när jag skulle dit på öppethus så hade folk fått i mig att alla hade kavaj och lackskor och tjejerna motsvarande kläder till det. Mjukisbyxor är förbjudet osv.. När jag kom dit så hade lärarna kavaj, so what? Grabbarna och tjejerna som går idrottslinjen hade mjukisbyxor.. Men jag fattar inte vad problemet är, skulle ni själva gå till jobbet i mjukisbyxor om ni var lärare, läkare, bankchef osv? Skulle inte tro det.
Alla rykten säger att det är en snobbskola där rikemansbarn går, enbart. Alla har kavaj och så vidare.. Det är ren bullshit. Det är högre intagningspoäng än vissa skolor, men det finns kommunala skolor med näst in till lika höga intagningsbetyg. Jag fattar inte vad det är alla stör sig på. På öppethus hade lärarna kavaj, eleverna hade normala kläder jeans, tunikor, etc. Idrotts eleverna hade idrottskläder, man kunde gå runt och titta och få information som på vilket öppethus som helst. Lärarna var högst normala mänskliga varelser som lärare på andra skolor, eleverna likaså.
På ett ställe såg jag att en skrivit ngt om att det var orättvist att bara rikemansbarn fick gå där då det kostade pengar? Vet inte vad folk får allt ifrån. Skolgången kostar inget extra alls, kanske för hemkommunen som betalar den men inte för dig. Ska man däremot bo där som jag, får man stå för det själv. Man kan söka bidrag via CSN vilket jag tänker göra, men det kan bli svårt att få det då samma linje finns på skolan hemma. Men det är sånt man får ta ibland, alla kan inte det kanske, men skolgången kostar inget extra. Han som skrivit blogginlägget med massa skit om ProCivitas jämför skilan med filmen Ondskan, att eleverna på ProCivitas är "Små viktigpettrar som går omkring i kavaj och seglarskor och inte fattar ett dyft på lektionerna, skriver urdåligt på de nationella proven, men får toppbetyg ändå."
Jag vet inte vad han pratar om, jag ska inte säga att betygen sätts på rätt sätt för det har jag ingen aning om ännu. Jag tycker bara det är så dåligt att folk snackar så mycket skit, är de så ledsna för att de inte kämpade tillräckligt i grunskolan så de inte kom in på ProCivitas? Sen att det erbjuds resor hit och dit, ja de gör det men man får stå för det mesta själv. På den kommunala skolan här hemma erbjuds språkresor där skolan står för antingen resan eller boendet/skolan kommer inte ihåg exakt, men det förekommer inte bara på friskolor iallafall. Friskolor har oftast lite mer pengar att spela med, men om du tycker att det verkar bra och är orättvist se till att komma in på friskolan som du vill gå på då så du får ta del av det hela. På många fria gymnasieskolor måste man vara motiverad och självständig för att klara sina studier. Jag tycker att man borde vara det på alla gymnasieskolor i och för sig, hur länge ska lärarna behöva agera mammor?
ProCivitas elever vill lära sig något uppenbarligen då de har rätt höga betyg från grundskolan, vill du in där så kämpa på bara, det gjorde jag. Skiter man i skolan i grundskolan är det inte alltid så lätt.
Läste ett svar i en debatttråd som en fd. ProCivitas elev skrivit : " Vad som är viktigt: Mina år på ProCivitas var UNDERBARA ! Skolan var helt perfekt för mig.. Nivån låg högt, vi arbetade hårt och intensivt, och allt arbete jag lade ner lönade sig.. Lärarna är jättebra och väldigt engagerade i sina ämnen ! Jag vet själv, efter att ha pratat med andra, att jag hade aldrig trivts på någon annan skola än ProCivitas.. Men man ska vara medveten om att tempot ÄR högre än på andra skolor och att det krävs mer av en själv.. Är man inte beredd på att plugga ska man definitivt inte gå där."
Jag tycker iofs inte att man ska gå samhäll/natur om man inte är beredd på att plugga över huvudtaget, inte på någon skola. Men som sagt passar inte ProCivitas alla, precis som att en kommunal skola inte passar alla. Alla gillar inte pizza och endel gillar inte fisk. Alla är olika, det är inte svårare än så. Tycker du illa om friskolor ska du nog hålla dig till de kommunala.
Det har varit massa tjaffs om att inte alla lärare haft lärarutbildning med, och vaddå? Om en som lär ut t.ex spanska bott i Spaninen halva sitt liv, tror ni inte den kan spanska då? Eller nån som pluggat till och sen jobbat som psykolog eller ekonom, tror ni inte de kan lära ut bättre i sitt ämne än en som suttit och läst in kunskapen enbart? Det tror iallafall jag, jag har fått höra många skitsaker sen jag fick reda på att jag blivit preliminärt antagen till ProCivitas, snobbskola och sånt. Jag är inte snobb, inte alla de jag träffade där heller.. Men jag ska gå där med de andra som går och har blivit antagna och kommer gå där. Vi ska vara stolta ProCivitas elever och lyckas i livet, som jag vill och hoppas att alla ni andra gör också. Vi tänker iallafall vara stolta över skolan vi gått på! Det kan ni nog också vara om ni trivts!
Take Care..
Puss

Vårkänslor

Jaha, snart påsklov då, bara en vecka kvar. Alla jobbiga prov som skulle göras innan lovet är gjorda iallafall.
Vädret är underbart, känns som om sommaren kommit nu direkt.
Våra klasströjor har kommit, måste bara ha in pengar så jag kan hämta ut dom, man känner verkligen hur 9an börjar gå mot sitt slut. Har börjat virka en schal på slöjden som jag ska ha över skolavslutningsklänningen. Jag längtar verkligen, helt sjukt mycket.
Man märket att sommaren börjar närma sig, byn blir full av folk som hänger på sina vanliga ställen, alla moppar kommer ut och de som vill visa upp sig och sina bilar genom att köra så det ryker.
Påsklovet blir nog rätt lugnt, blir nog inget Växjö. Mamma fyller år, vi ska fira påsk hos mormor och min farbror kommer, kanske blir Öland med dom en sväng också.
Idag har jag bakat frallor och sen har jag och min kusin bakat kanelbullar, han är här fortfarande och ska sova hos mig. Man får agera barnvakt ibland, vi kollade Wall-e innan och nu kollar vi på På andra sidan häcken!
Får se om det blir Bengtsberg eller Ante till troja nu då, egentligen spelar det mig ingen roll, klart Ante har ju Troja i blodet, men Bengtsberg är ju inte dum han heller!
Vi får väl se.
Ha det gött alla, puss!


RSS 2.0