Kulturresa

Efter skolan i tisdags va jag pigg, kom hem innanför dörren la mig i min säng och somnade. Mamma väckte mig när hon kom hem halv sju hihi.
Igår hade vi lektioner till lunch sen åkte alla 9:orna till Danmark. Vi var på Louisiana helt okej faktiskt, var roligare än jag trodde. Haha, Daniel missade bussen efter båten, tur hade han som hann med den andra ;).
Efter Louisiana åkte vi tillbaka till Helsingborg och gick på stan.
Jag, Anh, Pierre och Pontus gick och åt på en kinarestaurang, mycket trevligt folks.
När vi var färdiga gick vi till teatern, kollade på Spring Awakening eller ngt.. Den var sådär, trodde den skulle vara bättre, man blev lite förvirrad av den ibland. Såg iallafall en massa folk jag kände där, läskigt ;o. Jag satt jämte Daniel och Anh, Daniel trodde han var något :( .
Efter teatern åkte vi hem, var hemma elva då var jag trött, sen upp idag och skola som vanligt, KUL!!!
På engelskan (sista lektionen) behövde vi inga böcker och vår lärare sa att hon var stolt över oss, att vi hade vatt duktiga igår så alla 9or fick slippa engelskan och gå hem, :D :D :D . Hela vår grupp skrek och applåderade x).
När jag kom hem fixade jag det sista, som var ganska mkt med klasströjorna så nu kan vi bara vänta på dom, jag vet att vi är ute i god tid!
Snart ska jag till Växjö så jag måste packa klart, ha en trevlig helg alla!
PUSS!

Min helg

Tiddelo, i torsdags åkte jag till Växjö som sagt, hade studiedag på fredagen.
Började fredagen med att göra stan, var inte många ute klockan 11 en fredag kan jag säga, men det var skönt. Köpte en färgstark volangtunika, en annan blå blommig tunika och ett par vit/silvriga typ pumps. Sen smink och shit. På kvällen belv det Oléo med Jessika, Jonna och Elinor med flera. När jag skulle gå ner i stan gick jag själv och jag är typ asrädd för sånt på kvällen, så när jag nästan är nere ser jag en kille komma med luva uppe, jag blir sjukt rädd, farliga killar brukar ju se ut så så jag låtsas vara inne i mobilen och så hälsar han, så kollar jag upp så va det bara Pontus, HaHa! Iallafall, sjukt kul hade vi :D. När det var slut följde jag och Jessika Svante till stationen sen gick vi hem, man va ju lagom pigg då plus fete skoskav, kul!
På lördagen gick jag till stationen och mötte Daniel och väntade där med honom tills hans buss kom snäll som jag är, efter det gick jag hem sen kom Daniella. Då var vi i stan med Jessika, Anton, Pontus o Gabbe. Trevligt, när Jessika o Danni stuckit kollade vi film hos Pontus, sjukt kass x) Fast ganska rolig. Sen följde de mig hem och man var lagom pigg igen.
På söndagen var jag hos Pontus med Gabbe, kollade film, sjuk skräckfilm x).  Sen kom mamma och pappa och hämtade mig.
Skola idag igen, och jag kan knappt gå på min fot, dumma skoskav. Vi diskuterade om klasströjorna lite, gick ju framåt iallafall. Jag är fortfarande lagom pigg efter helgen och borde snart sova.
Sen på torsdag ska alla 9orna här ifrån till Danmark på museeum och sen ska vi till Helsingborg o gå på stan o kolla på teater. Den verkar bra iallafall!
Sen får vi se vad det blir av i helgen, lite delade uppfattningar om det då.
Fler spelare klara för Troja och jag håller tummarna för Ante, ikväll spelar färjestad med, kanske borde kolla hur de går nu. Ha de gött! Puss

Vår!

Klar med spanskaprov, matteprov, mattetävlingar och sånt nu. För denna veckan iallafall. Var duktig igår och gjorde läxorna vi har till på måndag. Imorgon har vi studiedag, och om en timme tar jag bussen till Växjö, shoppa massor, eller så länge pengarna räcker iallafall, behöver en ny vår/sommarjacka, nyss smink och sånt.
Jag har precis packat klart, har säkert glömt hälften men då får jag låna av min kära farmor. Imorgon blir det stan för hela slanten, sen på lördag ska jag vara med Daniella, sjukt längesen :(. Har börjat rycka i sommarjobb nu med, får se hur det blir! Vad ska jag mer berätta? Ehum, ja jag har ingen avning, vår spanskalärarinna är bäst, helt otroligt bra, så sjukt snäll vi börjar sakna vår svenskalärarinna med. Det brann tydligen bakom idrottshallen igår med.
Det känns som om livet går åt rätt håll, betar av prov efter prov, arbete efter arbete, har hållt idrottslektion för sista gången i grundskolan, boken om mig själv är strax klar och ja, SOLEN den har kommit fram med, känns verkligen rätt idag, sjukt fint väder och knappt kallt, ska bli riktigt kul att inhandla lite vårkläder.
Nu ska jag gå och slänga ner det sista sen gå till mamma sen blir det bussen och Växjö.
Ha de gött!

damm

Hejsan hoppsan!

Ännu fler klara för Troja, har inte blivit besviken ännu, men jag skulle vilja ha ett namn som ANTE snart :D.
Skolan idag flöt på som vanligt, vi fick göra klart spanskaprovet, känns bra! Sen igår fick vi reda på resultatet från hemkunskapen, kalas. Mitt terminsprov i matte imorgon, går nog bra det med. Sen studiedag på fredag vilket innerbär att jag drar till Växjö på torsdag eftermiddag. Jag ska shoppa massor och leka med Daniella, är det nån annan som har något förslag på saker att göra kan ni ju höra av er.
Idag har jag varit grymt duktig tycker jag, rensat och plockat ner den stationära datorn från mitt rum, den stod bara här och såg ful ut, när jag började plocka med den så fick jag ju damma också, så jag dammade hela rummet, känns så rent nu haha. Är det någon som varit på TC? Isåfall kan ni ju skriva en kommentar om hur det är där, har bara hört dåliga saker?!
Vi har föressten sett en sjukt bra film på so'n "Flyga drake" ska läsa boken när jag läst ut Utvandrarna.
Ehm, det är 87 dagar kvar till skolavslutningen och det känns som att tiden rinner iväg, det är helg sen e de liksom helg lika snabbt igen. Snart ska vi ha det sista påsklovet i gundskolan, vi har redan gjort hälften av alla nationella och minst hälften av de roliga aktiviteterna man gör i 9an.
Sen har jag hittat katalogerna med klasströjor, så det ska vi snacka om på måndag. Lite sent ute jag vet!
Jag måste påpeka att jag saknar Tingsrydarna massor också :( .
Imorgon ska jag, Daniel och My hålla idrotten, fett chilligt, den kommer vara kalaskul!
Jag kollade nyss på Andra Avenyn, asså sånna problem de har där, men har man kollat alla avsnitt från början kan man helt enkelt inte slita sig, det är en av de få programmen jag verkligen följer.
Boken om mig själv är snart färdigrenskriven, sjukt skönt att slippa ha det efter sig, borde kanske rita sista bilden till bildarbetet imorgon med så slipper jag det med. Nu ska jag läsa Utavandrarna så kan jag få bort den med.
Godnatt och ha det bra alla, glöm inte skriva vad ni vet om TC! Föressten, vårkänsla idag, va ju riktigt varmt i solen iaf tills att det började blåsa som in i.

Rätt låt!

Igårkväll firade vi in helgen hos min moster och hennes familj. Vi åt gott och sjöng sing star, första gången jag gjorde det.. Det var ju sjukt roligt! Lite hes idag bara. Jobbade i förmiddags, var mycket trevligt. Alltid lika kul och jobba där (: . Sen stack mamma och pappa till Helsingborg och jag fick sitta och vänta på Anh. När hon väl kom, tjabbade vi lite och sådär, gjorde egentligen inte mycket alls. Sen gick vi ut med mamma och pappas kompisars hund, tog hem han en liten stund och förberedde maten och chokladmoussen. Sen gick vi hem med honom igen. Träffade massa folk i byn med, kul o se att folk är ute minsann! Sen åt vi framför tvn när det var melodifestival, jag tyckte faktiskt det var rätt många bra låtar nu när man hört dem några gånger. I början tyckte jag alla sög, förövrigt tyckte jag att det var helt rätt låt som vann, bara det att ingen fattar att vi har chans med den i eurovision, ni får väl se! Som ni kanske har märkt är det oftast lite ovanliga låtar/framföranden som vinner och rankas högst upp. Se på Hero och Las Vegas bara, helt vanliga låtar och hur bra gick det för dem? Se bak lite mina kära vänner, den där låten från Ukraina vann nästan. Malena är skön och jag gillar den sorten, vanlig musik sen helt plötsligt opera med. Sen Ugglas asså, den människan är helt otrolig så jäkla härlig, och sån känsla hon förmedlar när hon sjunger. Jag tycker iallafall att hon är bra! När Malena vunnit ringde jag och berättade för min pappa som blev överlycklig, mamma kanske inte ens kommer hem ikväll haha, hon är nog fortfarande ledsen att inte Stenmarck vann för några år sedan, fast hon hade nog tyckt det varit värre om Ugglas vann. Men Malenas låt gör sig mer i eurovision än ugglas. Stackars Molly säger jag bara också, hon sjunger så fint och är så söt.
Lite hockeynytt också, Hv vann i förlängningen med typ årets mål eller något, hejade konstigt nog på dem idag, hade velat se FBK-HV i finalen. 2 spelare troligen klara för troja från denna säsongen som stannar och troligen en för mig hjälte som drar. Mycket synd tycker jag vet att det finns delade tankar om den saken, en liten människa som läser min blogg kommer först va emot mig om mina tankar kring melodifestivalen, sen det angående spelaren som troligtsvis lämnar Troja. Men, kaxig som han är lovade han mig att jag skulle få något om Malena eller Ugglas vann, och ser man Malena vann och Ugglas 2:a, kanske borde få dubbelt upp av vad jag ska få?
Nej nu ska jag vara snäll annars kanske jag inte får några julklappar. Efter melodifestivalen kollade jag och Anh på  "Another Cinderella Story" sjukt fin, jag älskar sådana kärleksfilmer! Sen åkte hon hem och nu sitter jag här i min ensamhet. Imorgon eller ja snarare idag klockan är efter 00.00 så måste jag plugga lite och ta tag i saker och ting.
Jag har också börjat planera min 16års/hejdåfest. Lär bli skoj, fast den kommer i första hand vara för släkten och några vänner. Jag flyttar ju närmre många av mina kära vänner till gymnasiet och de kan jag ju inte ha på en hejdåfest.
Jag ska ha den välplanerad och udda, jag gillar vara udda som ni kanske har märkt.
Nu ska jag säga godnatt till foxi och sen ska jag lägga mig i min säng och läsa lite tills jag somnar.
Ha det kalas alla. Puss & Kram!


MP stannar ;D

Ännu en ny vikarie på svenskan idag, det går framåt. När jag kom hem från skolan började jag plugga på spanskaprovet, sen ringde min kusin och frågade om han fick komma, klart han fick de går ju inte motstå honom. Han är 5.. Vi kollade på ice age 2 och fikade. Sen skulle han hem och då lagade jag mat. När jag och mamma ätit framför tvn gick vi och handlade på konsum. Sen har hon förhört mig på spanskan, det ska nog gå bra, måste öva lite mer på engelskaglosorna iallafall. Sen har det väl inte hänt så mycket mer idag.
Fick reda på en glad nyhet, MP ska stanna i Troja minst ett år till, det tackar vi för! Det skadar inte alls faktiskt, han är grymt bra. Nu kanske jag ska göra klart engelskan så jag kan kolla Andra Avenyn sen, missade det på tvn igår ;o.
Ha det fint alla!
Puss

Dagen D.

HEHE, Skolan idag, lika kul som vanligt, idag var det glaset i dörren som var sönder, undrar vad det blir nästa gång.
När vi hade lunch gick jag hem, tog upp mobilen o såg att mamma frågat om jag hade lunch, orkade inte svara så jag ringde o sa att jag var på väg hem, hon bara skyyyyynda dig du har fått brev. Jag: Från Växjö? Hon: Japp.
När jag kom till mammas o mosters affär stod båda och glodde på mig o tyckte jag skulle öppna jag öppnade och läste ;o. Jag kom in :D, preliminärt iallafall, går allt som det ska blir det flytt till Växjö i augusti. Sjukt glad, sjukt riktigt glad, kan inte förklara, jag ville verkligen detta.
Sen har jag lekt med min kusin, han är cooooooooooooooool, han ska följa med mig och min pappa och kolla på hockey, har lärt honom att man ska heja på Troja, det kommer bli en vettig grabb, dock är han mer intresserad av fotboll.
Växjö leder över Almtuna, känns ju sådär, men en annan kul grej hade varit om Lakers kom upp i elitserien för att dom är så kaxiga, sen fått ligga där sist en säsong, hur kul är det? Få storstryk mot Färjestad och HV osv, btw leder Färjestad iallafall, tur det. Vill se FBK mot HV i finalen.
Alla bara dissade mig för dom skulle sova, knaskalas. På lördag ska jag vara med Anh, vi ska laga mat och se på melodifestivalen. Pappa sa just att Almtuna gjorde ett mål :D:D, de hinner göra ett till på 3minuter och sen vinna i övertid, hoppas hoppas! Nu ska jag läsa, och kolla klart på hockeyn.
Hejdå alla, hoppas vi ses i Växjö till hösten ;).

Snart påsklov

Slut på helgen igen, fredag borde räknas som helg på riktigt att man var ledig då med tycker jag. Iallafall i fredags var vi hos mamma och pappas kompisar som fått bebis, så sjukt söt. Lördagen tillbringades hemma med Anh, vi åt kycklingwok, nördade vid datorn, sen skröt jag lite över min nya tavla, vi åt chokladmousse och kollade på melodifestivalen (andra chansen). Helt rätt som gick vidare, vet iallafall en som kommer protestera här ;). Eller vad säger du kycklingen.  Igår var en kanondag alltså, Almtuna vann över Lakers, Färjestad vann, Snälla låten gick vidare och jag läste en sak på Trojabloggen som gjorde min kväll. Thihihi, fredagen den 20:e har vi studiedag och jag ska till Växjö, för er som ville veta. Idag vaknade jag kvart över 12, det är faktiskt ganska övanligt nu för tiden, men det var väl rätt skönt, lat som jag är gick jag så pass långt som från sängen till soffan och la mig där istället, sen har jag duschat, renskrivit massa boken om mig själv texter och glott på filmer på tv1000. Nu har jag bildläxan kvar att göra, jag ska teckna en växt. Jag vill resa till solen nu nu nu nu nu! Åh, när vi var på Cypern, vakna äta frukost lägga sig vid poolen, saknar det och alla som var med, vill vara brun igen! Nästa fredag vill jag till Björket, måste få med Anh på det, och få pappa att hämta. Övertala pappa är nog lättare än Anh. Jag är så spääänd på antagningsbeskedet med, faktiskt gått 8 dagar i mars, de borde skicka ut de nu tycker jag. Sen tycker jag vi ska få ha påsklov nu, jag är liiiiiite eller ganska mycket trött på skolan redan. 4 veckor kvar till påsklov sa Jonathan får väl lita på det. Någon som vet hur många dagar det är kvar till sommarlovet? Jag orkar inte räkna för tillfället. Jag ska börja tänka på hur jag ska fira min 16års dag med, liksom måste komma på något bra, ska komma på något tema. Asså tänk om jag flyttar till Växjö till sommaren, asså det är min högsta dröm för tillfället. Jag och mamma måste sola med, skulle gjort det idag men vi orkade inte. Får bli på tisdag. Ne nu får jag väl städa undan boken om mig själv och göra bildläxan, skulle behöva läsa lite i utvandrarna med. Ha de fint pusspuss
Åh måste bara säga en sak till, han på tvn pratar som dom gör i Kalmar och på Öland, vaddå att man längtar?

Sommar <3

I tisdags när jag var i skolan så fick jag sms av min pappa att jag skulle boka biljetter till matchen, allmänt lätt när man är i skolan, sen fattade jag inte varför för vi skulle ju kolla på tv. Sen ringde han o sa att den inte tv sändes, någon hade tutat i honom det, jag förklarade att den tv sändes ärlig som jag är men han var säker på att den inte gjorde de, så mamma fick boka biljetter. När dom va bokade så hade pappa insett att den faktiskt tv sändes, men då var det försent, så vi fick bege oss till lakerdome och se matchen live vilket inte gjorde mig någonting alls! Att stå i klacken var verkligen en upplevelse. Troja åkte ur play off tyvärr, så nu säger jag lycka till, till Almtuna. Om Petter var grymt taggad fick jag inte reda på för Tommy stod, tack för en kanonbra säsong nu längtar vi redan till nästa. Måste bara gnälla lite om att troja spelar så mkt bättre än lakers, lakers spelar ju också bra men de hade ganska mycket flyt medan vi hade oflyt? Alldeles för lite mål som gick in av de chanser vi hade tyvärr.
Filippa hade länkat till min blogg, tack säger jag :)!
Har också fått reda på att det är minst 5 personer som läser min blogg, det går framåt. Imorgon är det fredags sen är det helg igen, sjukt skönt fast jag fattar inte vart tiden tar vägen. Får se vad det blir i helgen, Växjö eller så skulle jag hitta på något med Anh har inte bestämt till 100 ännu. Kanske dags att bestämma sig snart.
Fattar ni hur mycket jag längtar till sommaren, åhhhh vill ha nu!
Tänk så mkt mer roligt man gör på sommaren. Jag och Anh har bestämt att vi ska åka på sista saftis balders, sen får det bli något lilla björket med, annars blir jag ledsen. Sen kommer vi inte in på saftis balders, då är vi förgamla?! Det känns som om det var igår vi precis hade åldern inne så vi kunde komma in, jag säger ju det tiden går snabbt! Nu är ett moment snart över, saftis balders. Lilla björket kommer vi visserligen in på ett år till, men stora är tydligen roligare vilket jag kan förstå! Jag och mamma ska börja sola igen med, istället för att åka utomlands på direkten tyckte hon iallafall.
Nu ska jag vara lite social på msn istället, känns ju skönt att jag inte har några läxor tills imorgon i alla fall .
Puss & Kram

jag vill ha sommar

Åter igen en ny skolvecka nu då, första dagen avklarad vilket betyder att det snart är helg igen.
Idag har jag inte gjort mkt vettigt, pluggade lite på Judendomen, men det var inte så svårt. Sen har jag pratat massor med mamma&moster. Efter maten fastnade jag här vid datorn och har inte fått allt för mycket gjort.
Ny månad också igen, tiden flyger iväg. Fast jag längtar ändå till sommaren, men nu är det mars och vi är på god väg. I denna månaden ska jag få antagningsbesked från skolorna jag sökt till, spännande.
I går (söndag) var jag och pappa och kollade på hockey, mycket underhållande och svängig match där Troja verkligen visade hur bra de är och hur gärna de vill, misstag från alla parter gav tyvärr Lakers segern i övertid. Unga, EGNA produkter klev verkligen fram under gårdagen, skulle bara poängtera att det är bra med sådana. På smp kunde man läsa att Troja fick ett mål bortdömt felaktigt, jaha? Om vi hade fått behålla det kanske vi hade vunnit? Nu ska vi inte älta utan imorgon är det nya tag, vi gästar lakerdome och slår dom på fingrarna, Petter kommer att vara så taggad! Man såg på grabbarna igår hur gärna de vill vinna detta. Jag hoppas att lilla kycklingen hejar åt mig imorgon, för jag ska bara se matchen på TV4 sport tyvärr, men så går det när det blir förlångt att köra sådär mitt i veckan och när man inte har eget körkort och kan bestämma själv vart man ska köra. Nu skrev jag om lilla kycklingen igen, han kommer bli överlycklig när han läser detta. Jag tror allvarligt bara det är 2 personer som läser min blogg än så länge, därför får man ju skriva lite om dem ibland så de inte slutar läsa. Men det kanske är dags att länka till denna bloggen på min bilddagbok?
Jag har upptäckt att jag har börjat tänka mer och mer på framtiden, tänk när man har en egen lägenhet och så, så mysigt. Jag längtar faktiskt, jag har bott hemma i snart 16 år dags för lite förändring dåva. Fast jag kan ju leva på mor och far ett tag till ändå. Pappa har börjat tjata om övningsköra med, får ju gå den där kursen snart, 15år och 9månader måste man vara och det är jag den 11:e mars. Jag tycker det verkar läskigt att köra bil ;o. Men det löser nog sig, jag har sagt till pappa att vi har hela sommaren på oss och då kom han på att jag kunde övningsköra till stugan på Öland, jo men visst, stackars de som kör bakom mig när det går i sådär 30 då. I sommar har jag faktiskt bara planerat 3 saker, sommarjobba, Öland med Anh och Karl-Oskardagarna i Växjö med Anh och Tingsrydsbrudarna. Får nog hitta på något mer. Nu ska jag snart sova Puss&Kram!

RSS 2.0