Recentiorsfest och hemmamatch mot AIK

Tjue bloggen.

Förlust mot Malmö i fredags. Matchen kan jag inte uttrycka mig så mycket om med tanke på att sändningen jag köpte på s24 bara hackade hela tiden. Måste vara fel på vårt internet för s24 fungerade felfritt för andra som jag vet såg på den. Av det jag såg drog Troja på sig onödiga utvisningar fast domaren missade en del fula grejer Malmö gjorde, så det borde varit med jämnt mellan lagen i slutet angående utvisningsminuter. Tycker jag i alla fall! I slutet av 3:e fick nog Troja en nytändning. Håkansson tryckte in ett mål men då var det för sent att ta över matchen. Slutresultat 4-1 till Malmö.
Idag är det nya tag mot AIK hemma och nr11 är tillbaka. Hoppas det går felfritt för honom idag, alltså utan skador och sådär. Känns som att det kommer gå bra för Troja idag, hemma är de extra starka och spelar de som de tillslut gjorde mot Björklöven behöver vi inte vara oroliga för en förlust.
Själv vet jag inte om jag hinner kolla på matchen, ska höra mig för om lite olika alternativ.
Annars får ni Trojafans där ute heja åt mig med!

Imorgon är det recentiorsfest i Lund. Alla ProCivitas ettor, både Växjö, Malmö och Helsingborg ska dit. Jag har klänning och sånt klart, skönt! Det ska bli sjukt roligt.

I helgen stannar jag i Växjö och det gör Evelina med, första helgen vi har här tillsammans. Hon har bara åkt hem hela tiden ;). Vi ska i alla fall göra pannkakor tror jag vi bestämde, sen måste vi eller i alla fall jag plugga en del med. Matteprov, rättskunskapsprov och samhällsprov inom de närmsta veckorna. Även inlämning i FEk.

Nu ska jag göra mig klar så jag kan gå ner och ha företagsekonomi. Sovmorgon till 10 är skönt!

Puss
Izabelle

Äntligen hockeysäsong

Hejsan.
Jag vet att jag är lite oaktiv här, ska försöka bättre mig. Det har hänt en del sedan sist.
Vi har haft vårt första prov i FEk A (Företagsekonomi) och det gick förvånandsvärt bra. Det är en massa plugg hela tiden, men bara man inte säckar ihop och hamnar efter tycker jag att det går bra! Vi har inte de tråkiga ämnena som historia och så ännu vilket är väldigt skönt. Alla ämnen vi har nu är faktiskt roliga, fast spanskan är lite seg. Vi går genom saker jag redan kan och då blir det tråkigt.
Jag har äntligen bestämt mig för vilken klänning jag ska ha på Recentiorsfesten i Lund, fick låna en av Ellinor <3!
Sen blir det Österrike med familjen och inte Frankrike som skolan ordnade, snäll jag är mot min familj va? ( DET ÄR INTE SKOLAN SOM BETALAR RESAN TILL FRANKRIKE!!!!!!!!)

Det känns som att det är fredag hela veckan och det skrämmer mig lite, jag menar nyss var det sommarlov och man hade så höga förväntningar och var så nervös för att börja gymnasiet. Nu är det snart höstlov. Det känns redan som om dessa 3 åren kommer att flyga iväg! Jag gillar min klass en massa och alla andra som jag läser ekonomiämnena med också, en stor puss till er!

Troja har hunnit spela 3 seriematcher varav 2 hemma som jag inte ens missat. Jag kan kolla på matcherna på vardagarna nu i alla fall, för smart som jag är har jag kommit på en lösning! 2 vunna matcher av 3 tycker jag är en helt okej början, hade tydligen greppet i början av bortamatchen mot Oskarshamn men tappade den i 2a och 3e perioden. Jag såg inte den själv men det är vad folk har sagt. Det känns som Troja åker mer skridskor i år och har en mycket starkare backsida och är bättre på att jobba hem över huvudtaget! Trojas boxplay får 5 av 5 toasters också. Att vara i motståndarnas halva och skjuta på mål när man är en man kort det är starkt, vi vill se många mål i boxplay. Matchen i tisdags kollade jag på med pappa och Evelina.
Troja mot Björklöven.
Den ena domaren måste varit från Umeå eller något för han såg inte när Löven hade 6 man på plan sjutusen gånger men när Troja hade en tveksam "6 man på plan" blev det utvisning direkt. Han många fula grejer Lövenspelare gjorde medan han såg alla Trojas. Första perioden 0-0 till Troja och domaren var lugn. Andra perioden fick Troja mer och mer domaren mot sig kan man tycka men den slutade i alla fall 1-0 till Troja. I tredje kändes det som om Troja verkligen hade domaren emot sig, men de stod på sig och lyckades vinna matchen med 4-1. Det är så det ska vara, det är så man ska kämpa!
Tyckte det var kul att det var Lövenfans på plats som hördes så fort Trojaklacken var tyst. Umeå är ju en bit.
Jag tycker också att klacken var bättre denna matchen än premiären mot Almtuna. Bra jobbat! Nya tag imorgon mot Malmö borta. Är Troja lika taggade som i tredje perioden mot Löven kommer det gå galant!

Ikväll är det myskväll på internatet, några elever som har anmält sig och ledarna ska mumsa på nybakade scones och dricka massa te. Tur att jag och Evelina hann anmäla oss innan det blev fullt.
Nu har Evelina slutat och jag tror vi ska gå runt sjön innan det blir att fortsätta sitta med näsan i böckerna.
Imorgon blir det hem till Markaryd för en helg!

Ha det bäst alla!
Peace
Izabelle

Premiär imorgon

Mitt knä gör bara ondare och ondare, vilket inte är alls kul. Blir det värre om man går i klackskor?
I alla fall har skolan idag varit kanon. Företagsekonomi x2, Info&layout och Svenska stog på schemat.
Prov i FEk på måndag annars är det rätt chill än sålänge. Har dock läxor varje dag, men sånt är livet!
Efter skolan stack jag in till stan en snabbis sen gick hem och åt med internatarna. Efter maten gick jag Edd och Vickan runt sjön fast först hämtade vi mitt knäskydd som farmor fixat till mig. Tack farmor! Sen blev det dusch, plugg, idol & ännu mer plugg.
Nu är jag trött, mitt knä jävlas och jag borde gå och sova.

Imorgon ska jag kolla premiären i allsvenskan Troja-Almtuna. Så jääääääävla glad! Trodde verkligen att jag skulle missa den. I första matchen får man ju direkt koll på hur laget kommer ligga till i år.
Ska bli så skönt.
Visa biljetten, gå in i hallen, höra sorlet, köpa matchblad och halvapotten lott, gå och hitta en bra ståplats och bara vänta.
När det är några minuter kvar innan matchstart släcks hallen ner och stämningen stiger, trycket drar igång, applåderna och sen kommer spelarna in. Asså, jag älskar det.
När det blir mål är publicken överlycklig. Så svår känsla att förklara!
Aja jag ska i alla fall se matchen och är världens gladaste :D!
Nu vet ni!

Godnatt och sovgott.
Puss
Izabelle

Snart Premiär :D

Hej!

Jag är suuuuuuuperglad :D! Jag missar inte premiären haha (a)!
Åker ner och möter upp min kära far som jag sen ska se den med och följer med honom hem. Sen att jag får gå upp halv fem på morgonen på fredag för att ha bussen halv sex det får man försöka glömma sålänge.
Får ju se premiären det är det viktiga!

Idag började dagen sådär bra.. Jag gick upp som vanligt och skulle bara kissa innan jag och Evelina skulle käka frukost. Precis när jag ska ta i dörrhandtaget så ringer en signal från någon konstig klocka fast det tänker jag inte så mycket på. Men sen inser jag att samma signal ringer med jämna mellanrum och inser att det är brandlarmet.
Det vara bara att banka på alla dörrarna och hämta ett par skor och gå ner för alla sjuhundraelvatusen trappor. Vårt brandlarm gick 07.20 (y). Kalaskul. Sen fick vi stå där ute i 100år och vänta på brandkåren som var sega. Sen insåg alla att det var falsklarm och fick gå in igen.
Efter skolan jobbade vi lite med vårt fiktiva företag och jag och Evelina gjorde matteläxan.
När vi hade ätit kollade vi sista avsnittet av Ebba & Didrik så nu ska vi gå över till One Three Hill hoppas jag. Sen blev det film hos Christoffer och efter det Andra Avenyn i min ensamhet.
Nu ska jag platta håret och läsa lite FEk som godnattsaga.

Ha det bra alla!
Peace
Izabelle

Ny vecka igen

Hej min kära blogg och alla mina underbara miljoner läsare.
Haha, ja man kan ju drömma!

Tillbaka till en ny skolvecka då och den lär gå lika snabbt som den förra. För att anknyta till mitt förra inlägg och för att visa att jag faktiskt vet vad jag skriver så kan jag tala om att min cykel heter Sture.
Jag frågade ju vad NI tyckte att han skulle heta och jag fick in...... ETT helt förslag så det var jätteenkelt att välja. Idag har vi pratat om att man måste visa engangemang om man ska kunna driva ett UF företag och ett vanligt företag för den delen med.
Jag tycker man kan jämföra det lite här med min blogg, det blir ju roligare för mig att skriva om jag vet att ni läser. Så ser ni någon fråga i mitt inlägg, svara på den! Ser ni att det är tävling, var med i den! Det är ju bara kul! Kom igen och visa lite engangemang nu! 
Idag var skoldagen seg, som alla andra måndagar.. Fast det är bara för att vi går till tjugo i fyra -.- .
Men jag överlevde den och jag och Evelina hann in en snabbis i stan innan det var dags för kvällsmat. Nu har vi precis ätit och jag sitter här och funderar på om jag ska berätta om min helg innan jag säger adjö till bloggen för idag och umgås lite med min mattebok.
Jag har dock inte så mycket mer att berätta om helgen än att jag var på marknad hemma och att den var tråkigare än förra året och att jag är rädd för att den bara kommer att bli tråkigare och tråkigare....
Passade också min kusin vilket alltid är lika trevligt och intressant.

Sen har jag föressten ett problem med.
Troja har premiär mot Almtuna 19.00 på torsdag och den vill man inte missa.
Jag kan inte ta mig hem med buss till Växjö efter matchen. Senaste bussen gick typ vid 21 och då missar man hela tredje perioden :(!

Det finns 3 alternativ för min del:

1. Försöka fjäska in något bra hos min kära farfar så han vill följa med.

2. Åka ner och följa med pappa hem till Markaryd efter matchen. Gå upp vid halv 5 på fredag och ta bussen tillbaka till Växjö fredag morgon 5.35 och vara framme lagom till skolan börjar.

3. Skita i den och bli deprimerad.

Vilket tycker ni jag ska köra på?

Nu är det dags för mig att göra matten och dags för er att ge mig tips, idéer och önskemål så ni vill läsa min blogg.

Peace
Izabelle

Tår i ögat.

Tjo babes sitter nu på Evelinas "ProCivitas dator". Den är riktigt pimpad! Evelina duschar och jag tycker att hon ska bli klar nu så vi kan glo på "Ebba och Didrik". Imorse mådde jag inte bra alls men var i skolan under fotograferingen och på sista lektionen i alla fall. Simon sprang och gömde sig när han såg mig då han är fast besluten om att jag har svininfluensan... Det har jag inte och Simon är elak förutom när han lånar ut sin tröja.
Nu har Evelina kommit men hon har ju 1000000000 saker att göra innan vi kan kolla.
Jag orkade inte ta outfit bild idag när jag inte kände mig helt hundra men jag hade i alla fall en blommig hög kjol och ett linne från H&M, ett par svarta leggins, svarta Kawasakiskor och en svart kofta från Gina.

Imorgon blir det att boka biljetter till Lakers-Troja matchen i november för biljetterna släpps imorgon och jag ska ha bra plats. Ska också boka biljetter till Troja-Lakers matchen som är i oktober, det får bli ståplatser för alla bra sitt är slut. Jag tycker ändå det är mycket roligare att stå när det är derby. Askalas stämning och ännu bättre tryck. Blir att öva upp hejaramsorna innan dess.
Jag älskar också min kära mor för hon har fixat denna säsongens autografer till mig. Inte illa när hon känner en av Trojanernas mamma. Ibland är min mor bra att ha fast hon hejar på Lakers bara för att jävlas.
Själv missar man ju seriepremiären nästa torsdag mot Almtuna för att det inte går några bussar hem till Växjö igen på kvällen. Tack så mycket för det Länstrafiken och kommunen. Ni tänker inte på att det kanske bor Trojafans i Växjö som är under 18 och utan körkort.. Nej nej!! Skit i mig bara :(!
Jag längtar i alla fall tills att jag får kolla på en match för jag saknar mina hockeyvänner, stämningen och allt runtomkring. Sen saknar jag att se mina pojkar vinna. Jag längtar helt enkelt.

Imorgon ska jag leka med min bästis hoppas jag. Det var hundra år sen vi sågs :o. Jag har också sovmorgon till tio imorgon det ni.. Det skulle ni vilja ha va? Synd att ni inte går på världens bästa skola då som jag gör!

Nu börjar Eve bli klar och vi behöver datorn för att se på vårt kära program men innan jag slutar ska jag ge dagens ris och dagens ros.

Dagens ros: Evelina får dagens ros för alla härliga skratt och tabbar hon fått mig att genomlida under dagen. Skolan är så mycket bättre med henne och hon är bäst. Sådeså!!!

Dagens ris: Länstrafiken och småkommunerna får det för att de har skapat så dålig förbindelse. Gäller när man ska åka mellan Växjö och mitt andra hem samt då att man inte kan ta sig tillbaka till Växjö från Ljungby efter hockeymatcherna. Skäms på er! Jag vill väl kolla hockey fast jag har flyttat? Jag mena det borde inte vara så svårt att fixa????? Aja, ni får dagens ris i alla fall för att ni förstört denna hockeysäsongen för mig och därmed gett mig en tår i ögat!

Peace
Izabelle


Måndag :)

Hej mina små älsklingar.
Ny skolvecka och jag trivs fortfarande lika bra, lektionerna blir bara roligare och roligare än så länge. Idag på företagsekonomin lyssnade vi på en gästföreläsare från Nyföretagar Centrum. Mycket intressant.. Lyssnade även på tre killar som nyligen startat ett eget handelsbolag som hade många drömmar och visioner. Det gick tydligen väldigt bra för dem just nu också, kul med tanke på finanskrisen och så. Kanske ska köpa en grej av dessa grabbar till fars dag därför skriver jag inte vad det är de säljer.
Idag kom inte Evelina till stan förrän efter skolan. Skolan är helt enkelt tristare utan henne och hennes skratt som också blir till mina skratt.
När hon väl kom så blev jag glad!
Sen kom min kära far med min skrivbordsstol så jag slipper få stick i rumpan. Men när han var här insåg jag också att jag kommer tycka det är sjuuuuukt konstigt och tråkigt att åka hem-hem då mitt rum hemma är ganska tomt för tillfället. (Hem-hem är hos mor och far). Jag har ju tagit med både fönsterlampa, soffkuddar/filt och skrivbordsstol nu till internatet. Nästa gång ryker nog dvd'n med. Jag mena mitt rum där är ju snart tomt och då kommer internatet kännas mer hemma och hemtrevligt än hemma hos mor och far :(.
När pappa fixat hos mig och hjälpt Evelina att hänga upp en spegel så åt jag och Evelina och stack sedan in i stan. Där köpte vi cykellås, en Johan Palm plansch och hämtade min cykel. Jag brukar döpa saker i alla fall stora saker och jag har inte kommit på något namn till min cykel än..
Så skriv vad ni tycker han ska heta. Bästa namnet får en länkning och så kommer jag självklart att kalla honom (min cykel) det.
Sen har jag och Evelina åkt rundor på internatet mest tycker jag. Hon har också kommit på ett fint smeknamn till mig "Bell". Ganska sött tycker jag!
Jag och Karin hade stora planer på att göra vid vårt gemensamma tv/matrum på våningen men internatledarna var lite tjuriga om det än så länge ... :(   Vi får börja med nya krukor och nya blommor.
Våra toaletter är också nypyntade, allt för att alla ska trivas så bra som möjligt här på 8:an. Fredrik bor numera på toaletten.. Vår våning är riktigt social och internatlivet är bäst!
Mina framtida barn ska med bo på internat tycker jag och mina kusiner ska jag uppmuntra att göra det när det är dags för dem.1
Imorgon är det skolfotografering, jag ska då vara med på två stycken. Wie.. ;)! Både med klassen och internatet.
Ska försöka ta en outfitbild imorgon med.

Nu måste jag sova men jag vill säga att mina intenatvänner är som en andra familj som tar hand om en när man är borta från sin riktiga och man har sjukt kul! Därför är det bäst.
Jag och Evelina är bäst tillsammans och Godnatt!

Kolboda :)

Tiddelo.

Är hemma på Internatet och i storstaden efter tre härliga dagar på Kolbodabaden. Alla ettorna åkte i onsdags och när vi kom fram fick vi hitta på lite olika saker klassvis. Min klass började med femkamp där klassen blev uppdelad i tre lag, mitt lag kom tvåa. Vi "åkte skidor", flyttade vatten, la pussel och lite andra teamgrejer.
Efter femkampen var det vila och lunch sen blev det paintball.
Jag vet fortfarande inte om det gör ont för första rundan sköt jag och Evelina upp alla våra kulor så vi åkte ut för vi var livrädda. Andra rundan råkade jag ta fel vapen så där var bara fyra-fem skott kvar så de tog slut ganska snabbt. Vad jag ville komma fram till var väl egentligen att jag inte blev träffad.
På kvällen blev det bus, vi bodde i sexbäddars rum och alla sprang runt hos alla. När jag och Evelina väl lagt oss hör vi något ljud som vi senare kommer på låter som när man flyttar utemöbler och skrapar de lite i marken. å glipar vi försiktigt på gardinen och ser två buspojkar ställa för vår dörr med utemöblerna, det roliga var att de visste inte att vi såg dem. Sen välte bordet och tappade sina ben och jag, Mikaela och Evelina kunde inte laga det så det fick buspojkarna göra. Måste bara säga att Mikaela var jätteglad på busarna.. Haha!
På torsdagen var det frukost tidigt och sen en föreläsning. Den var inte riktigt i min smak då jag tyckte att det bara pratade om fotboll, hur det kändes att byta lag och så vidare. Jag är totalt ointresserad av det men vår rektor flikade in ibland och vände det de sa så vi samhällare och naturare förstod att vi också kunde ha nytta av vissa grejer. Jag hade ont i benen och höll på att somna i vilket fall som helst.
Efter var det en lektion av några tvåor i vett och etikett, det var roligt faktiskt!
Sen var det dags för Kolbodabanan, det var inte kul... Det spöregnade. Inte lite då utan mycket ;). Jag var så blöt i slutet att det till och med rann vatten på min rygg. Men man dör väl inte av lite regn. Sen var det vila och duscvh och fixa sig som gällde.
Vid sju var det finmiddag som gällde, god mat som senare dansades bort under kvällens disco.
Efter det fantastiskt roliga discot var mina fötter döda och jag och Mikaela gick in till Fredrik och August och pratade medan Evelina spelade kort med de andra grabbarna.
Sen gick vi och la oss och tur var väl de för dagen efter var dett upp tidigt igen och äta frukost. Sen var det dags att städa rummen efter det satt vi i konferansrummet och väntade på lunchen i några timmar. Alla var sjukt trötta och satt för sig själva med musik i öronen. Efter lunchen åkte vi hem igen.
Fick som vanligt ett varmt välkomnande på åttan och jag hade saknat dem lika mycket som de saknat mig hihi.
Vi åt tillsammans på internatet, lasagne som var sjukt god. Passade på att ta lite i en matlåda så jag hade lunch till idag. Sen gick vi och köpte frukost till idag vissa bakade och sen glodde vi film . Mysigt :D!

Det var allt som hände så nu vet ni det :D!
Ha det gött!
Izabelle

RSS 2.0