Minnen om marknaden

Idag har inte hänt mycket alls, på elevensval tiden var jag runt på lite olika, först på slöjden så jag kunde göra klart min kjol, sen lite på musiken men jag gillade inte riktigt att vara där så jag stack upp till PP på matten igen. Vi satt och pratade om gymnasiet mest. Jag och Pierre ska till Växjö båda 2, skönt att ha nån som man känner till 110% där.
Efter skolan var jag hos mamma och moster i affären, fixade ordning meny till mitt 16års kalas och hejdåfest x)...
Sen stack jag upp och virkade klart min schal och sånt, fixade mat och glodde sedan på tv.
Sen bakade jag äppelkaka till pappa, för jag var lite elak mot honom innan, men jag var/är på dåligt humör och det fick gå ut över honom (a)! Jag gick till och med och  köpte vaniljsås som han älskar så han är nog glad nu.
När jag var ute och gick såg jag alla de vita markeringarna på trottoaren, som brukar komma upp nu en vecka innan vårmarknaden , och tänkte tillbaka på hur det var när man var mindre.
Så fort man såg männen som började gå runt och måla dessa vita markeringar, som visar vart stånden ska stå så brukade man springa ut och smyga på herrarna som målade. Man sprang också bort till hotellets parkering och kollade spänt om karusellerna hade kommit, fast man visste vilka det skulle bli, då det är samma varje år nästan. En karusell för de "stora barnen" och en för de små.
På vårmarknadsmorgonen vaknade man alltid runt 7 när folk började spika upp sina stånd, sen satt man och väntade på att det hela skulle öppna. När den väl öppnat så gick man runt med sina kompisar och sprutade sånt färgat spray på varandra.
Nu de senaste åren har man mest gått en sväng, suttit ute i trädgården ( jag bor mitt i marknaden ) och stått i olika stånd och hjälpt till
Just nu har jag väl inte så mycket mer att skriva, det kommer kännas som ett ögonblick och sen har jag sommarlov och de flesta andra med för den delen.
Ha det fint alla så länge, så hörs vi!


18 dagar. Muf?

Berlin var helt okej, vissa saker kunde varit bättre. Nu är det också bara 18 dagar kvar innan sommarlov varav ca 14 sokldagar. Plus att den sista veckan består av Lisebergsresa med 9orna, bränbollturnering, klassensdag, niornas middag, städning av skåp och en massa chillande och såklart skolavslutning.
Min farmor och min farbror kommer nog på min skolavslutning, det betyder väldigt mycket.
Vi ska sjunga 2 låtar, kul att alla var så seriösa idag på övningen och kul att jag är på så otroligt bra humör just nu. Men det är la mitt eget fel.

Funderar seriöst på att gå med i muf (moderata ungdomsförbundet) när jag flyttar. Fast jag vet inte om jag har ork och tid för det just då. Även om de inte jobbar med exakt dessa frågorna så är det iaf i närheten. Liksom, jag fattar inte varför inte skatten inte är lika för alla?
Om jag pluggar pluggar pluggar och skaffar mig ett bra välbetalt jobb och verkligen har kämpat mig upp för det, varför ska jag då betala en högre skatt?
Låt oss säga att det är 2 familjer:
Alternativ 1= Sara jobbar som kassörska på ICA och Pelle kör ut tidningar och kör lite taxi ibland, fast han jobbar bara halvtid. Tillsammans har de 7 barn. De tjänar inte lika mycket som familjen i alternativ 2.
Alternativ 2= Maria jobbar som ekonomichef på ett stort företag och Nils är en högt uppsatt advokat, tillsammans har de en dotter. Båda vuxna jobbar heltid. Denna familj tjänar mer än familjen i alternativ 1!

Vilken familj får betala mest skatt? Jo familj 2, för deras inkomst är större.
Men egentligen, låt oss säga att skatten går mest till sjukvård, skola och tandvård, vilken av familjerna kommer troligen att utnyttja dessa 3 saker mest? Jo familj 1 som betalar minst i skatt för de är flest.. Det är ju helt bak och fram, det betyder ju nästan att familj 2 som bara har ett barn, som troligen lär utnyttja dessa 3 saker mindre än de andra 7 barnen, betalar lite eller ganska mycket åt familj 1 i detta fallet?!
Ja jag tycker det är wierd iallafall..

Aja, många som inte pallar läsa detta jag vet, men sånt funderar jag över, har kommit över vissa saker och börjat fundera på allvarligare och vuxnare saker, pappas fel.. Det är föressten också pappas fel att jag älskar att kolla på ishockey, jag gör inte det för att killarna är snygga även om vissa kan vara det ibland. Kan hända att jag syftar på någon speciell. Jag är uppvuxen med att kolla på hockey med min far och därför är det en del av mitt liv liksom katter är.
Peace!

Berlin imorgon.

Så då var man färdigpackad. Har även hunnit vara i skolan, växla till euro, göra syntest, köpa frukost till imorgon som jag ska äta i bussen, laga mat, sola, duscha och sitta här vid datorn en sväng.
Om 8h går bussen från ICA och 9C ska få ha en helt egen buss, så vi behöver ju inte vara rädda för att det ska bli trångt.
Jag har faktiskt inte sett fram emot denna resan, men nu gör jag det :D!! Ska bli sjukt mysigt.
Jag lovar att ta massa bilder, jag lovar dock inte att lägga upp dem.
Idag i skolan hände väl inte så mycket speciellt, vi fick ut våra nationella från spanskan, helt klart nöjd!
Jag tycker nästan det börjar bli lite sorgligt att sluta 9an nu, mer och mer desto närmre vi kommer.. Fast samtidigt en sjukt underbar lättnad.
Nu ska jag slänga mig i sängen och se om någon vill ringa mig!
Ha det bra hemma i Sverige alla, pussen och kramen!

Snart Berlin!

Tjululululu!
Är suuuperglad idag.
Snart sommarlov och jag redovisade engelskan idag, nu slipper man oroa sig för det mer. Steget upp framför klassen, uhhhh blärk x). När man väl stod där och snackade var det inte så jobbigt och efter, sicken underbar känsla. Nu slipper man tänka på det. Efter skolan idag övade vi inför skolavslutningen, blir nog inte mycket till kör för alla som "ska vara med" har alltid så mycket att göra så de hinner aldrig vara med och öva. Vi är iallafall 6-7 stycken på sång. Sen våra 2 duktiga gitarrister är otroliga! Tänk att det är dags att sluta 9an, lalalala!
Imorgon blir det väl en vanlig skoldag, vi har typ inget att göra längre.. Inga läxor! Sen återstår bara ett kemiprov, som alla klagar över utom jag och Vicky haha vi är som vi är, del 2 av biologinationella, ett oviktigt spanskaprov och nog ett grammatikprov i engelska. Chillidill, innan var det så sjukt mycket hela tiden. Sen på onsdag bär det äntligen av till Berlin med min kära klass, ska bli skönt att komma bort! Vi ska åka 04.30, lite synd om mig. Jag har inte börjat packa, jag har inte ens börjat tänka på vad jag ska ha med mig.. Inte mer än mobilladdaren iallafall.
Efter övningen, den efter skolan fortsatte jag att rensa på vinden och hittade lite saker som jag snällt skänkte till min andra kusin. Han kommer älska mig ;)!
Nu har jag precis duschat och mumsat i mig en otroligt god grekisk sallad och nu ska jag nog gå och läsa lite.
Är rätt skönt att ha absolut ingenting att göra ibland.
Ha det fint!
Pussen

om 26 dagar <3

Hej hopp.
Eurovisionfinal igår då, vad ska man säga?
Folk har ingen smak och grannländerna fortsätter rösta på varandra.. Jag tycker det börjar bli tråkigt och föreslår att vi bojkottar det nästa år. Räcker att vi har det i Sverige :)! Malena var bäst, Norge var med bra men Malena skulle kommit way mycket högre upp än hon gjorde. Egentligen vet jag inte varför jag bryr mig, är inte så intresserad egentligen ;o!
Snart börjar hockeysäsongen igen, det är grejer det!
Idag när jag ätit frukost fick jag ett udda ryck och gick upp på vinden och rensade bland alla mina saker. Shit vad skit man hade, slängde massa matteböcker och sånt från lågstadiet. Vad ska jag med dem till liksom? Gosedjur får man inte slänga, men gamla skolböcker får man. Körde en hel kasse med Suneböcker och Simsspel till min kära kusin. Han blev glad, tänk så lätt det är att glädja någon. Han är en riktig stjärna den pojken, han läser redan lika mycket som jag gjorde när jag va i den åldern. Han kommer bli en bra pojke, precis som jag är en bra flicka haha.
När jag hade rensat på vinden började jag rensa i ett skåp på mitt rum, tänkte lika bra att ha färdigrensat när man ska flytta. För det ska jag !!! Hihi, har insett det nu då. Jag slängde massa papper mest, där var faktiskt redan ganska städat.
Jag och mamma åkte sedan och handlade mat och lite grejer jag ska ha med mig till Berlin på onsdag. Vi ska åka buss, och då måste man ha något att förtära. Men imed att jag är så nyttig blev det bara bananer, en energidryck, en ramlösa och visserligen lite choklad.
Min klass ska umgås 4 dagar i Berlin, det kommer bli superbra! Skönt att avsluta högstadiet på ett fint sätt.
Sen körde jag och mamma och solade litegranna..
Om 26 dagar är det skolavslutning, min farmor kommer och tittar på mig, bjöd även hit min morbror. Min mor och far ska med se på mig i kyrkan, vi ska sjunga litegrann och få betyg mer än så är det ju inte egentligen. Stipendium delas ut, men jag lär ändå inte få något. Fast det är iallafall speciellt att sluta 9an.
Jag har föressten sjungt massa singstar idag med, mamma fick det när hon fyllde år och hon har nog en tår i ögat just nu när hon märker att hon inte kan slå mina poäng fast hon så gärna vill.
Imorgon efter skolan blir det att öva till skolavslutningen och sen eventuellt en synundersökning på det, hinner jga inte får jag ta den på tisdag.
Men nu ska jag öva på mitt engelskatal jag förhoppningsvis får hålla imon så man slipper det sen. Sen ska jag gå och borsta tanden, slänga mig i sängen och tvinga några att underhålla mig på sms samtidigt som jag läser ut "Svensk Maffia" så jag kan börja på "Flyga Drake" sen.
På tal om böcker måste jag bara säga att Åke Edvardssons böcker är otroligt bra. Svensk Maffia är också en väldigt intressant bok, extra intressant att ortsnamnet på den ort jag bor i står med ;) . Det ni!
Ha det kalas. PUSS

växjöhelg

Hej du sega lördag.
Åkte till Växjö med Anh igår efter skolan, när vi kom fram gick vi en sväng på stan sen vidare till konsum. Vi åt senare på en kinarestaurang, supermysigt! När vi kom hem till farmor o farfar, vi lånade deras lägenhet när de inte var hemma, krängde vi glass i stora lass. Sen somnade vi och idag gick vi på stan. Hittade äntligen ett par skor till middagen och skolavslutningen. Köpte även neccecär, en tunika och solglasögon.
Tack för en sjukt bra helg, längesen vi hittade på ngt bara du och jag.
Växjö stad är full av massa fina pojkar, så ni vet!
Nu klarar jag mig ett litet tag iallafall. På onsdag morgon blir det Berlin med klassen, supermysigt!
Snart börjar även Eurovision, heja Malena. Tycker verkligen hennes låt är sjukt bra. Jag röstade till och med på henne. 
Har också kommit fram till att jag inte har någon ledig helg förrän den 26e juni typ. Fullt upp! 
Nä nu blire att ladda upp inför finalen.
Puss & Kram

Tankar

Dagen idag, perfekt!
Hade friluftsdag occ åk 7-9 var med och man tävlade klassvis. Alla trodde ju 9B skulle vinna typ som vanligt. Men vi C:are gav oss fan på att vi skulle ta hem segern denna sista friluftsdag innan vi går skiljda vägar. Det var olika samarbetsövningar som gick ut på att klassen skulle samla så mkt poäng som möjligt och det som bedömdes var samarbetet. 20 poäng var max, man fick ju muta lärarna lite och fjäska men det gjorde alla, innan lunch hade vi fått full pott hos alla utom på en station där vi fick 19poäng. På lunchen snackade vi ihop oss med A:arna. Har blivit lite hets så, på friluftsdagar håller A och C ihop. Har verkligen inget emot B, men nån av oss ville ju vinna över B för en gångs skull. Efter lunch hade vi de sista stationerna och fick full pott på alla. Vi var glada kan jag säga. Alla klasser samlades i pulkabacken och inväntade resultatet. En av idrottslärarna går fram och ska meddela resultatet " På 3:e plats har vi 3 klasser som samlade ihop lika mycket poäng det är, 8B, 9A och badmdamdam 9B!!!!   och på andra plats 7B"
När hon sagt det reste sig nästan hela 9B och gick vaddå dåliga förlorare?????????
"På första plats kom....................... 9C! "
Wihooooo, vaddå glada. Gött att få vinna en gång över 9B, gud va C och A firade sen. B kommer vara sura imon lalallala!

Och detta dilemma, nu ska jag bli såhär allvarlig igen och skriva om sånt jag funderar på.
Man insåg verkligen idag att snart är högstadiet slut och det kommer bli en stooooor  förändring. Man kommer sakna hela klassen på ett vis, några få i den kommer jag sakna något oerhört då de står mig väldigt nära, eller det är väl egentligen bara en.. Man tänker inte på att vi kanske aldrig mer kommer ses, om jag inte kommer tillbaka till min hemort så är det ju stor risk fast samtidigt kan man ses på ett plan ner till Spanien. Fast det ska bli skönt att prova på något nytt och gå vidare med sitt liv. Jag och en vän kom in på hur vidare man vet vad man vill bli och vi pratade både om för och nackdelar med olika yrken och det gjorde mig väldigt förvirrad, jag vet verkligen inte vad jag vill bli längre. Inte revisor iaf haha x). Sen pratade jag med en annan om att ut och resa, men jag vet inte om jag vill det, klart jag vill men tänk va skönt att plugga klart och slippa det sen? Ja, man får väl se när man kommer dit.
Jag har också insett nu vad jag har gett mig in på, jag känner ingen där jag ska gå. Men det finns kanske några som vill ta hand om mig :) ?
Sen lovar jag att hålla kontakten med och träffa dom som jag verkligen vill behålla kontakten med.
Kärleken, nå finns den i storstaden? Jag är lite skeptisk till den, självklart finns den. Man måste bara hitta rätt, det finns en för alla och bla bla bla... Fattar inte varför det måste vara så svårt bara :(. Mamma försökte snällt förklara för mig att hon hade samma problem med kärlek tills hon träffade pappa. Jo tack för hjälpen nu känns allt mkt bättre.. Not!
Sen berättade min moster och mamma också att killar ofta är rädda för att binda sig särskilt när dom är yngre. Men det finns ju folk i min ålder som varit tillsamans hur länge som helst?
Jaja, man ska inte stressa eller tvinga fram kärleken. Bara att vänta lydigt, men man blir jävligt rädd, rädd för att bli sårad....
Måste bara säga att jag tycker verkligen ni ska läsa http://mrjoy.blogg.se det är 2 sjukt vettiga och kloka killar som skriver, jag gillar verkligen deras blogg. Dom skriver om viktiga, kloka, vardagliga och intressanta saker.
Nu kom pappa med mjukglass får väl äta den, ha det bra! Puss


30 dagar!

30 dagar kvar, inte lika mycket att göra i skolan. Efter denna veckas slut kommer det bli värsta lättnad.
4 år på min skola, ja det har varit både upp och ner.. Synd att den inte funkar till 100 som den ska, jag orkar inte lägga energi på det nu mera dock. Blicka framåt och hamna i nästa skola får det bli. Fast jag är inte alls sugen på att plugga mer :(. Hade vatt skönt att dra med sig en vän och resa, riktigt skönt hade det varit!
Under maj ska jag få brev om internatet, ooooohhh spännande, jag ser verkligen fram emot detta fast jag har kommit fram till att jag kommer få svårt att klara mig utan mina kisar. Dom gör allt med mig, sover hos mig, sitter bredvid mig var jag än sitter och går efter mig vad jag än går. Pappa kan sitta i köket och ropa på kisarna när jag sitter bredvid, men dom kommer inte. Så ropar jag så kommer dom direkt, man ser riktigt hur besviken han blir.
Ni tycker säkert detta är löjligt men jag har aldrig bott utan katter, när jag föddes hade mamma och pappa 2st. När jag fyllde 1 fick jag en egen, sen dog han när jag var sex. Efter det köpte vi 2 raskatter (de vi har nu) plus att de som mamma och pappa hade fortfarande levde. Så som mest har jag bott med 4katter och som minst med 2.
Fast, det lär nog vara katterna som saknar mig mest ändå ;o.
jag har börjat planera sommarlovet med, midsommar på Öland, rixfm och karl-oskar i Växjö, jobba och umgås med mina vänner :).
När jag ändå håller på och skriver skulle jag vilja rekommendera några bloggar som jag själv läser:
- http://mrjoy.blogg.se/
- http://annnh.blogg.se/
- http://daeniella.blogg.se/
- http://emiliasanden.blogg.se/
- http://filippaah.blogg.se/
- http://trojasupport.blogg.se - den bästa ;)

Ne nu ska jag fika med min kusin, lovade honom det!
Ha det kalas, puss och kram!
Ps, vi tog spexfoto idag med klassen finns att se på izaabellie på bdb!

närmre och närmre

Hejsan hoppsan, ett tag sen nu igen.
Helgen i Växjö va helt okej, jag hade trevligt för stunden.
Skolan tar kål på mig, och massa annat runt omkring med. Har iaf betat av lite i skolan nu, hoppas jag får hålla mitt engelskatal imorgon också så är det överstökat.
Jag har insett att allt snart är slut och att man kan slappna av och börja om, hade varit skönt. Man tröttnar på högstadiet kan man säga, ska bli kul att testa något nytt.
Var i skolan till halv fem idag typ, har börjat öva så smått inför skolavslutningen, man känner hur den närmar sig. På svenskan har vi börjat planera inför avslutningsmiddagen och jag har lämnat in boken om mig själv, happykid!
Tror inte att jag har några arbeten mer att göra, bara några redovisningar.. Sen är det ju självklart prov kvar också.
Skolavslutningen kommer att bli jättefin! :)
Jag vet inte vad mer jag ska skriva, tror jag ska sova.. Behövs!
Ha de gött!

RSS 2.0