Hälsoblogg

Det är intressant att skriva hälsablogg faktisk, så man verkligen kan fundera över om man lever nyttigt eller ej. Jag blev nyttigare på en punkt när jag flyttade till Växjö i alla fall, jag började äta frukost varje dag. Det hjälper faktiskt, man blir mycket piggare hela dagen. Man blir inte trött lika tidigt framåt kvällen om man äter som man ska. Men när jag flyttade till Växjö fick jag också börja handla själv och då får man tänka på vad man köper och för hur mycket pengar man handlar. Man kanske oftare får köpa frysta grönsaker än färska då de frysta är billigare. Dock är ju de färska mycket nyttigare.

Jag älskar att laga mat och tycker att den sociala biten är viktig. Det är mycket roligare att laga mat om man är 2. Det är också mycket mysigare att äta om man inte är själv. Äta är avslappnande, något man gör samtidigt som man pratar om hur dagen har varit osv (pratar om kvällsmat nu). När jag ska laga mat åt bara mig själv  tycker jag inte det är lika kul och så slänger jag ihop något snabbt som kanske inte är lika nyttigt som det jag skulle lagat om jag hade lagat mat både åt mig och min pojkvän. När jag lagar mat själv vet jag vad jag stoppar i mig och ser till att ha en varierad kost, jag älskar också grönsaker så jag måste säga att jag följer tallriksmodellen ganska väl.

Jag äter som sagt alltid frukost nu, jag äter alltid lunch i skolan (skulle jag inte tycka om den maten som serveras äter jag lite ändå men äter nåt annat när jag kommer hem), mellanmålet kan jag slarva med ibland men brukar äta något litet som en macka eller en frukt. Dock är jag dålig på att dricka vatten, jag glömmer det. Jag tänker inte på att jag ska dricka när jag inte är törstig. Det måste jag bli bättre på, det ska jag ha som mål, dricka mer vatten än vad jag gör nu.
När jag flyttade till Växjö skaffade jag också gymkort, lite tack vare min pojkvän som är väldigt duktig på att träna och hålla sig i form. Vad jag märkte var att om man tränar några gånger i veckan så blir man mycket piggare och gladare, så det tänker jag fortsätta med!

Det märks också tydligt att en som är kille, tränar mycket och har ett fysiskt arbete äter mer än en tjej som går i skolan och tränar lite mindre än killen. Ett exempel är att min pappa alltid har ätit mer än mig och min pojkvän äter alltid mer än mig, större portioner alltså. 
Jag tycker att jag har förbättrat min kost och hälsa sen jag flyttade till Växjö genom att ha börjat träna mer och alltid äta frukost, sen genom att laga min mat själv vet jag precis vad jag stoppar i mig och kan anpassa maten efter vad jag behöver få i mig.

Fortsättning kommer
/Izabelle

RSS 2.0