Hockeyfakta, framförallt till Carita

Jadu Carita..
Jag ska göra ett tappert försök.
NHL hockey är inte direkt som svensk hockey. Kan inte säga vad som exakt skiljer mer än de otroligt stora arenorna. Hockey är kul och man har inte tid att titta på massa annat, t.ex. på vad hon som sitter bakom dig har för en snygg jacka. Håller du på så så missar du en del. Hockey är en sport full av ögonblicksverk.
En hockeymatch är aldrig slut och över förrän slutsignalen går.
Lagen är uppdelade som i fotboll varje spelare har en position. De stora skilnaderna de sporterna mellan är väl att hockey är snabbare och där är mer närkontakt. Regler är jag dålig på att förklara.. När jag var liten satt jag såhär "pappa varför blåste han?" "pappa vad betyder offside?" och så vidare. Det lär man sig efter ett tag. Offside finns ju i fotboll med så det vet du säkert vad det är. Sen kan det bli icing, puck utanför banan, felaktig handpassning, utvisningar, hög klubba och sånt. De flesta är precis vad de heter.
Här har du en länk som förklarar icing lite närmre http://en.wikipedia.org/wiki/Icing_(ice_hockey) . 
Varje lag har 5 utespelare och 1 målvakt på plan och vid utvisning blir det så att det laget som får utvisning bara har 4 spelare (+målvakt) på plan. Skulle sen samma lag få en utvisad till blir det 3 spelare på plan (+målvakt) får sen samma lag yttligare en utvisning blir det inte så att det bara är 2 utespelare. Utan den som blev utvisad åker och sätter sig i utvisningsbåset och någon annan hoppas in. Däremot blir de ju 3 eller 4 spelare på planen under en längre tid då den som blev utvisad sist också måste sitta av sitt "straff". Utvisningarna brukar vara 2 minuter. Kan vara 2+2, 5 och 10 minuter med. Man kan också få matchstraff.
Vanliga grejer man gör fast man inte får är: fasthållning, hög klubba, felaktig tackling och massa mer.
Jag vet inte riktigt mer vad jag ska förklara nu så om det är något du vill ha svar på mer får du skicka en fråga misann.

Troja, Troja, Troja...

Hej bloggen.

Jag säger bara Troja, Troja, Troja..
Man blir så glad, så oerhört glad. 2 matcher som kanske borde glömmas och en 3e skulle spelas idag borta mot Malmö. Jag hade inga höga förväntningar, min förväntning var att jag skulle behöva glömma den här matchen med. Jag kollade in på swehockey lite snabbt och såg att det stod 1-2 i matchen mellan Malmö-Troja. Då blev jag nyfiken och kollade kvar i den lilla rutan på swehockey. Ganska snabbt blev det 2-2 och jag trodde det var kört. Jag bytte sida till facebook och tänkte sedan att jag skulle kolla hur det gick för de andra lagen på swehockey. Då råkade jag se att det stod 2-3 mellan Malmö och Troja. Då blev det intressant igen. Sen 2-4, 2-5, 3-5 och 3-6. Så sjukt starkt jobbat grabbar. Riktigt stolt över att vara Trojan, de kan om de verkligen vill. Jag tror det är första matchen denna säsongen där vi gör så pass många mål och skottstatistiken vann Malmö med 41-20. Vi gjorde 6 mål på 20 skott. Nu snackar vi. Jag hoppas vi ser till att slå OIK hemma på fredag så är vi med i spelet igen.

Förövrigt har jag spenderat min helg med min älskling. Jag har också gått på julskyltningen med Evelina.
Imorgon ska jag hem en snabbis..

Jag har ett meddelande till Anne här, jag vet att du läser min blogg och jag skulle bli jätteglad om du hör av dig när du kommit hem så jag kan komma och bjuda på fika.

Puss och Kram på er alla.
Hoppas ni kom ihåg att tända första adventsljuset idag!
Izabelle

Önskelista 2009 klar!

Hej och hå.

Hur står det till med er alla?
Igår var jag hos babe och kollade idol och någon creepy film ^^, det var mys fast ni är elaka mot mig ibland :(!!
När jag kom hem gick jag ner till stan och skulle shoppa julklappar. Jag köpte faktiskt 2 stycken... Till mig själv (a). Jag tycker det är sjukt svårt att hitta bra och personliga julklappar plus att det regnade så jag tröttnade ganska snabbt. Väl hemma drack jag kaffe från min snygga kaffemaskin. Någon som vill döpa honom, helst inte till Pelle eller Sture.
Nu väntar jag på att älskling ska komma och hämta mig och det är tråkigt. Tänkte våldgästa Evelina under tiden.

Igår kollade jag på nyheterna mellan Cirkus Möller och Idol. Det var en 12årig kille som misshandlat och försökt våldta en 19årig tjej. 12ÅRIG? Vad fan händer egentligen? Är man 12 år är man inte ens byxmyndig. Att vara 12 och försöka våldta en tjej?! Jag fattar ingenting.. När jag var 12 var man liten, jag tycker fortfarande att man är liten när man är 12. Man kan verkligen undra var världen är på väg. Såna saker skrämmer mig lite faktiskt.

Sen kan jag ju tillägga att min önskelista är klar och ivägskickad till behövande.
Mamma och moster julskyltar i affären idag, första året jag inte är med. Varit med i alla mina 16år. Det känns lite ledsamt och konstigt. Missar också julskyltningen hemma imorgon för att jag ska gå på den här i stan.
Känns som om jag missar jättemycket hemma hela tiden. Jag saknar alla hemma och längtar hem och så självklart. Men jag skulle aldrig vilja byta bort det jag har nu. Underbara internatvänner och en skola jag trivs på till 110%. Sen bor min älskling här med, hade jag aldrig flyttat hit så hade jag kanske aldrig träffat honom. Så jag trivs! Ska hem på måndag i alla fall då den nya lucian ska gratuleras, hem på onsdag och öva med tärnorna och sen hem på fredag igen för att vara med på kröningen. Fullspäckad vecka den som kommer. Jag kommer vara totalt slut nästa söndag. Tur att det snart är jullov i alla fall.
Längtar tills att få umgås med släkten minsann.

Ne nu ska jag gå ner till Evelina och kolla va hon håller på med.
Peace
Izabelle

Så ligger det till.

http://www.troja-ljungby.com/9D476096637446A2ADF002B10B8AB19D

Det är tur att vi har Jerry! Han skriver perfekt, nu kan man inget annat än att längta!

Fullspäckat fram till lovet!

Tiddeluuuue.

Varje dag som går är en dag närmre julafton. Jag längtar dit som sagt.
Jag har nu julpyntat lite på mitt rum så det är ännu mer hemtrevligt.
Sen helgen har det inte hänt så mycket, bara gått två dagar också hehe.. Jag har pluggat litegrann och varit i stan. Idag var jag i stan med älskling och vi kollade efter julklappar. Det gick väl bra ^^.
Troja spelade mot Sundsvall och Björklöven i helgen med. Förlust i Sundsvall och vinst på straffar (2poäng) mot Björklöven. Imorgon har de Mora hemma och jag har bara positiva vibbar.

Nästa vecka blir det att flänga hem varannan dag för jag måste vara med nu när det är dags att kröna årets lucia. Jag var förra året så jag måste hålla ställningarna. Jag saknar det och allt med tjejerna, det var mysigt och lärorikt. Lär bli en del tidiga mornar och några sena kvällar men det är sånt man får leva med ibland. Man lever bara en gång, eller hur?

I helgen som kommer är det julskyltning här och julmässa. Så vi ettor ska hjälpa tvåorna på julmässan de har för sina UF-företag. Det ska bli kul och sen får vi ju se hur vi ska göra när det är vår tur nästa år. Det går fort.

Har nyss varit och kollat på "New Moon" med Evelina och Viktoria. Den var bra och så men jag tycker att ettan var bättre. Sen hade den ett så dåligt slut så man verkligen måste se trean. Det var kanske taktiskt gjort i och för sig.

Nu har jag nog skrivit färdigt för idag och jag ska värma lite glögg och sätta mig tillrätta i skrivbordsstolen så jag kan njuta av ett avsnitt av Andra Avenyn.
Ha det bra alla!
Izabelle


Snart helg.. igen

Hej mina kära läsare.

Det har regnat varje dag denna veckan vilket är ganska segt. Jag önskar att det hade varit snö.

Vad har hänt i veckan då då?
  Jo det ska jag tala om för er. Det har egentligen inte hänt något speciellt men ändå går tiden så sjukt fort. Jag har pluggat lite grann, tvättat och städat. Jag har kollat "One Three Hill" med Evelina vilket det blir mer av idag när vi har ätit. Jag var på bio i tisdags med världens bästa och vi kollade på "Flickan som lekte med elden". Gillar man filmen "Män som hatar kvinnor" ska man verkligen se denna. Jag tyckte att den var bra fast den kan kännas lite brutal ibland. Jag får väl erkänna här i bloggen att jag faktiskt blev rädd i filmen och ryckte till minst 2 gånger. Jag har också varit hos farmor och farfar med Evelina och ätit pizza och haft det allmänt mysigt.  Jag fick brev av min mormor idag, det är nog bara hon som saknar mig hemma.. Hon är i alla fall den enda som skickar brev till mig. Mamma skickar i och för sig coopkuponger ibland men ändå. Jag funderar på att skicka brev till alla jag saknar hemma och skriva "HEJ JAG SAKNAR I ALLA FALL DIG!" . Haha nej skämt och sido, jag vet att ni där hemma saknar mig, ni brukar vara duktiga på att säga det på Facebook, sms och dylikt. Ni är också generösa med att säga det när jag väl är hemma. Så egentligen ska jag inte klaga på er.
   Imorgon är det fredag och jag ska åka hem. Väl hemma ska vi spela monopol, jag vet en som är väldigt sugen på revansch! Vi ska dricka julmust, glögg och tända massa ljus. Vi ska äta god mat, kolla idol och bara mysa. Sounds good?
   Imorgon innan jag får åka hem har jag också engelskaredovisning som jag måste öva på lite till så jag inte står där och säger helt galna saker. Det kan bli lite pinsamt. 
   Jag får väl avsluta med att berätta hur mycket jag längar till julen. Jag längtar SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHÄR mycket till julen. Eller ja ganska mycket mer. 
Ha det bra alla!
Izabelle
 

Julen är här! Snart....

Hej kära läsare.
Har inte skrivit på länge känns det som men jag har haft fullt upp och lite annat för mig helt enkelt. Man måste prioritera lite olika saker ibland.

Match i fredags som gick alldeles utmärkt. Vinst mot VIK med 2-1 och #90 är tillbaka igen! Så otroligt skönt att få veta att han satte den i boxplay. Nu börjar det ordna till sig minsann. Jumbolag jo visst, vad kommer sen att snön är grön eller?
Nej men jumbolag är inte rättvist tycker jag.. Det tycker nog inte så många andra heller med tanke på var vi hamnade i tabellen förra säsongen. Vi ska vara med och slåss om playoff vi är faktiskt kapabla tll det. Jag såg inte matchen själv men mina vänner som såg den sa att det var underhållande och bra hockey. Såg målrepriser och fina chanser i ett videoklipp på aftonbladet och kunde bara hålla med.
På onsdag fortsätter det roliga och det är bara att blicka framåt.

Nu är det snart jullov och jag har insett att detta är ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv. Helt rätt skola och massa underbart folk. Internatet <3
Jag tror det är 5 veckor kvar till jullovet, tror min spanskalärarinna sa det minsann.

Idag har jag varit duktig tycker jag. Har pluggat spanskaglosor och läst ut boken vi läste på svenskan. "Hon går genom tavlan, ut ur bilden" av Johanna Nilsson läste jag. Riktigt bra men hemsk bok. Läsvärd!!

Jag har inte så mycket mer att skriva om nu mer än att jag tänker åka ner till våning fyra och kolla på One Three Hill säsong 3 med Evelina.

Puss
Izabelle

Säsongens bästa match? (Hittills)

Hallåja.

Ännu en helg slut och ännu en vecka närmre jul. Jag vet fortfarande inte riktigt var tiden tar vägen, men jag antar att det bara är att gilla läget och leva livet.
Var och såg på Troja-Bofors igår och det var en riktig njutarmatch. Hela Troja gav allt, verkligen allt! Man blev så oerhört stolt över att vara Trojan då. Synd att det bara var 1135 (?) Trojaner på plats. (Jag tog förgivet att där inte var någon Boforssupporter, i alla fall ingen som hördes). Visst det var fars dag och sånt men jag och min far åkte på hockey som fars dag sak. Så jag vet inte om man kan skylla på det.
Det var lite pinsamt att där bara var 1135 i vilket fall som helst och jag hoppas att alla medgångssupportrar och alla andra som hade förhinder igår tar sig upp till Växjö imorgon. Är inte såååå långt att köra faktiskt och kan man inte det tycker jag man ska komma på fredag hemma mot VIK. Troja behöver publikstöd och självklart också pengarna.
Det lät som om det var mer än 1135 i pupliken igår och klacken gjorde ett alldeles utmärkt arbete. Sjunga samma ramsa i 10 minuter, sånt gillar vi.
Slutresultatet blev 4-1 till Troja och jag och alla andra som var där kunde stolt gå ut ur hallen efter att ha sett Trojas bästa match denna säsongen. Låt oss börja klättra!
 Här kan ni läsa i  sportens hörna http://www.troja-ljungby.com/9D476096637446A2ADF002B10B8AB19D . Jerry skriver väldigt bra.
Till och med här kan ni läsa: http://www.smp.se/sport/fa-sag-troja-ra-pa-bofors(1617692).gm 
Hockey imorgon igen. Derby mot Lakers. Det ska bli kul och jag tror det blir 3-4.
Jag tippar faktiskt inte bara med hjärtat nu utan Troja var på G igår och vi har slagit Lakers borta förr. Lakers vann första derbyt i Ljungby och därför borde Troja vara ännu mer sugna på att vinna. Lagen är väldigt jämna och Lakers har spelat väldigt bra därför vinner Troja bara med ett mål ;)!

Idag börjar jag inte skolan förrän 12.40 och jag vet inte riktigt vad jag gör vaken redan. Jag vaknade till och med innan väckarklockan ringde så jag var väl utvilad antar jag. Efter mina 2 lektioner i eftermiddag måste jag plugga och sen blir det bara att chilla och jag hoppas att Evelina är villig att kolla ett One Three Hill avsnitt med mig.
Nu ska jag se om jag kan hitta en brödbit i frysen och så får jag väl fixa till lite te.
Ha det bra alla.
Izabelle

Bilden är inte tagen från igår, grabbarna var way över detta. Asså ännu mer glada ;)


Veckans påståenden & frågor.

Hej bloggen.
Har nyss varit inne hos grannarna och ätit god mat och sådär.
Blev minihålan i helgen ändå och imorgon ska vi på hockey. Troja-Bofors och jag tror på 4-3. 

Tänkte köra lite veckans påstående och veckans frågor nu.

Veckans påståenden:
Det är inte alltid lätt att vara Trojafan när man bor i Växjö!
Tiden går sjukt snabbt.
Jag älskar att bo på internat och att gå på skolan jag går på.
Jag tycker att det är jobbigt att bo utan mina katter.
Mamma och pappa är bäst!

Veckans frågor:
Heter det mös eller myste, nös eller nyste?
Varför vill man sminka sig redan när man går i 3an (på lågstadiet)?
Vilket lag vinner hockeyallsvenskan / elitserien?
Vad ska man bli när man blir stor?

Nu vet ni.
Ha det gött alla!
Izabelle

Svar på era frågor.

Skräckfilmen vi såg i helgen som jag rekommenderade heter "The hills run red" .

Här kommer frågorna och svaren:

Varför tittar du på "Bonde söker fru"? - Tja det kan man undra. Det var egentligen mest för att jag inte hade något bättre för mig. Sen var det också en vän till mig som sa att det var tjejer med från Ljungby och Växjö så jag tänkte att jag skulle kolla om det var någon man kände igen. Nyfiken är jag alltid!
Hur länge har du bloggat ? - Sen den 22:e februari 2009. Jag hade en annan blogg förut dock men den räknas inte och jag bloggade knappt i den. Men den här bloggen "föddes" den 22:e februari.
Vilka är de tre bästa hockeylagen i Småland? - Det finns bara ett hockeylag i Småland som är bäst och det är självklart IF Troja Ljungby. Men om du hemskt gärna vill att jag ska nämna 3 så får det bli: 1:Troja Ljungby, 2:Tingsryd, det hade  blivit ännu fler fina derbyn om de gått upp i allsvenskan. Så jag hoppas på att TAIF ska gå upp varje år nu, sen som 3:a får jag väl säga HV71 med tanke på att det är Smålands elitserielag. Jag hejar själv på FBK. Men skulle HV spela om SM-guld mot ett annat lag än FBK så skulle jag självklart hålla på Småländska HV. Sen kommer ju Trojas målvakt därifrån och han är duktig därför är väl HV med det...
Vad önskar du dig i julklapp? - Jag har faktiskt funderat på den frågan ganska mycket. Jag kommer dock inte fram till något bra svar men pengar är aldrig fel. Många tycker att det är så tråkigt att ge en pengar men får jag pengar i julklapp ska jag köpa en Iphone. Men vill någon ge mig en Iphone så är det också helt tillåtet.
Säg 3 saker du vill göra 2010 - Det var svårt.. Jag hade massa mål till 2009 och jag har redan gjort de sakerna. Men jag skulle vilja prova något nytt, resa till ett varmt land och träffa nya människor.
Hur kom det sig att du började blogga? - Hur jag började blogga i min förra blogg minns jag inte riktigt. Men att jag startade upp den här var faktiskt för att en kompis vid namn Filippa bad mig. Då tänkte jag äh jag kan väl testa då och det är faktiskt väldigt kul.
Ångrar du att du började blogga? - Nej det gör jag verkligen inte.
Sommar/vinter? - Svår fråga, jag måste faktiskt svara båda. Jag älskar sommaren. Det är varmt, jag fyller år, det är sommarlov och sånt härligt. Men sen älskar jag vindern med. Det är mörkt, mysigt, julafton, julstök, massa mys inomhus framför brasan och massa lek i snön. Jag är glad att vi har årstider!
Vår/höst? - Höst. Det är då man börjar tända ljusen och krypa ner under filtarna och börjar längta efter julen.
Kjol/klänning? - Hm, det beror på jag gillar tunikor massa. Men är det finklänning du syftar på har jag nog hellre kjol faktiskt.
Långa/korta stövlar? - Det beror helt på outfiten och situationen. Nu i skolan har jag korta eller ja låga.
Favoritaffärer? - Ännu en svår fråga. Jag handlar mycket på H&M. Det är smidigt man kan handla både underkläder, kläder, smycken och smink på samma ställe. Det är bra pris och varierat sortiment.
Sen älskar jag VILA's kläder och MQ.
Favoritmaträtt? - Jag gillar det mesta. Men pappas pepparsås och pressad potatis får nog stå för favoriten. Det ska vara fläsk eller helst oxfilé till.
Favoritkläder? - Jag gillar att ha tajts, tunikor och kjolar. Jag använder faktiskt byxor ibland också och tycker att det är snyggt. Men jag föredrar kläder man kan ha tajts till. Fast ska jag ha tajts ska tröjan/tunikan/kjolen/klänningen täcka rumpan. Tycker att det är så fult när man har tajts och en tröja som slutar ovanför midjan. Trosorna syns igenom och det ser bara allmänt konstigt ut annars.

Tack till er som ställde frågotr. Hoppas på större engangemang när jag har frågestund nästa gång.
Puss
Izabelle

Ställ frågor folket

Hej alla sötnosar.
Nu är det sista chansen att ställa frågor. KOM IGEN! Mycket roligare att ha några frågor att svara på. Frågorna behöver inte handla om min blogg så ni vet. Sista chansen som sagt!

Back to business

Hej bloggen.
Hoppas alla som går i skolan har haft ett skönt höstlov. Det har jag haft i alla fall.
I lördags blev det halloweenkväll och det blev tacos och kladdkaka till slut. Mycket gott tycker jag. Efter god mat blev det dags att kolla på den första skräckfilmen av de 3 vi hade hyrt. Minns dock inte vad den hette, jag ska fråga Evelina sen så kan jag skriva det i nästa inlägg. Jag tyckte att den var bra och jag rekommenderar den.
När vi kollat på den första och hoppat lite i soffan och skrikit lite och vissa slog tydligen till andra varje gång denne blev rädd åt vi kladdkaka och drack mjölk. Äter man kladdkaka MÅSTE man ha mjölk till, annars är det inte lönt liksom haha. Kan ju också påpeka att vi åt röd majs och röd grädde.
Efter kladdkakan kollade vi åter igen på skräckfilm och nån gick och någon annan joinade.
De 2 sista filmerna var inte så bra, en av dem var bland annat "The Cell" jag gillade inte den alls.
Konstigt nog var att i alla 3 SKRÄCKFILMERNA vi hade hyrt var det väldigt mycket naket. Är det en ny trend för alla skräckfilmer eller? Man kan ju börja undra i alla fall. Sen såg vi lite skräckfilm på tv400 eller om det var på 5an och efter det satte på på den första filmen vi såg för vi skulle visa Daniel (han kom senare och missade den när vi kollade) början av filmen. Det blev att vi kollade på hela en gång till dock samtidigt som vi halvsov. Sen när den var slut insåg vi att klockan var 20 i 3 så vi gick och la oss. 
Sen tog vi bussen tillbaka till storstaden redan 11.50.
Tack alla ni som var med!

Jag la mig klockan nio igår och ändå var jag helt död i morse.. Hatar första dagen efter lov. Nu är man i alla fall igång igen och jag har prov på onsdag. Jag måste plugga till det efter att jag packat upp alla kläder jag hade med mig hem på lovet. Att hänga in massa kläder i garderoben är sjukt tråkigt.
Föressten vann jag veckans blogg här http://baracajjsaa.blogg.se/2009/november/vinnaren-ar.html#comment . 

Troja har lånat in en center från HV som ska spela på onsdag. Jag kan inte se den matchen så jag hoppas att han är med på söndag också. 

För övrigt är detta världens godaste kaka


Mums, apelsinbåge. Jag åt alltid den när jag var liten, sen har jag inte sett den på länge.. Men när jag var hemma i helgen och skulle köpa fika med pappa fanns den där och väntade på mig. Jag blev mycket glad vill jag lova.

Som sagt uppackning står på mitt schema nu. Eller ja det ska helst göras idag i alla fall hihi. Jag gillar skjuta på saker.
Puss
Izabelle

RSS 2.0